Riportok, videók
Levegőkazán
Vizes hőszivattyú
Földes hőszivattyú
Napház

Levegőboyler
OM japán napház
Közel nulla energiás épület
Elmélet
Vigyázz, sok a mondva csinált "szakember" a hőszivattyú piacon!

Makovecz építész kiállítás


Építészeti kiállítással nyitott az új SúlyPont rendezvényterem


2010. november 16-án, ünnepélyes keretek között, hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit a SúlyPont rendezvényterem. A központ első, nagyszabású kiállítása a "Magyarország és Erdély kapcsolata az építészeten keresztül" címet viseli. A teltházas kiállítást Makovecz Imre, Guttmann Szabolcs és Pokorni Zoltán nyitották meg. A XII. kerület polgármestere, illetve a rendezők nevében dr. Léderer András, a Thermo Kft. ügyvezetője méltatták, köszöntötték a most 75. születésnapját ünneplő Makovecz Imrét.

Kiállító művészek:
•    Makovecz Imre nemzetközi hírű építész, a magyar szerves (organikus) építészet Kossuth-, és Ybl díjas, Corvin-lánccal kitüntetett, stílusteremtő alakja;
•    Kós Károly egyesülés - Kós Károly XX. századi meghatározó erdélyi építész, emlékezetét a Kós Károly egyesülés ápolja;
•    Guttmann Szabolcs építész, műemlékvédő szakmérnök, az Erdélyi Építészkamara vezetője.
 

Díszvendégeink voltak: Bóna Zoltán, a Bóna üzletlánc tulajdonosa • Fegyverneky Sándor, volt országos főépítész • Dr. Kaizinger Tibor, a Vám és Pénzügyőrség nyugalmazott ezredese • Dr. Kocsis Anna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara, Környezetjogi és Gazdasági Szakjogok Tanszékének adjunktusa (a Ciszterci Apátság jogi képviselője) • Kovács Sándor, Kolozsvár főesperese • Küsmödi Attila, Szamosújvár plébánosa • Pomezanski György, az egykori Felkínálom c. műsor főszerkesztője • Vadász Görgy, Kossuth és Ybl díjas építész • Vészabónoémi, festőművész • Vogl Elemér, a Szép Házak magazin tulajdonosa, főszerkesztője


A kiállítás ingyenes, megtekinthető 2010. november 30-ig, hétköznapokon, előzetes bejelentkezés alapján.


Helyszíne: 1122 Budapest, Krisztina krt. 27.

Bízunk abban, hogy a SúlyPont keretei között egy sikeres kulturális-, közösségi- és oktatóközpont valósul meg. A SúlyPont egy olyan fórum lesz, ahol az érintett területek szaktekintélyeinek bevonásával hónapról hónapra újabb témában szervezünk előadásokat, bemutatókat, kiállításokat.

Kifejezett szándékunk, hogy a negatívat lecseréljük pozitívra, az elrettentő példák helyett inkább példaképeket mutassunk be. A teljesség igénye nélkül, kiemelt témáink közül néhány: egészség, pszichiátria, lelki egyensúly, sport, globális felmelegedés, energetika, építészet, természettudományok, anatómia, informatika - minden, ami segít megismerni önmagunkat és a körülöttünk lévő világot, annak is a pozitív oldalát, amihez sokszor ugyan a negatívon keresztül vezet az út.

Teller Ede szavait választottuk mottónkul: "A pesszimista az olyan ember, akinek mindig igaza van, de soha sincs öröme benne."

Egyik legfőbb célunk, hogy a kortársaknak, köztük a fiataloknak is, bemutatkozási lehetőséget nyújtsunk falaink között.

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne a projekttel kapcsolatban, kérem, keresse Makrai Anikót, vagy Léderer Anitát, az alábbi elérhetőségeken:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Budapest 1122, Krisztina krt. 27.
Tel.: 36-1-3562046, -3557462, -3564841, -2121955,
Fax: 36-1-2142868

THERMO Kft.
www.geosolar.hu
www.levegokazan.hu